
för två pers:
två gula paprikor
lite purjolök
en vitlöksklyfta
lite skinka
en del fetaost
någon matsked olivolja
basilika
champinjoner
blomkål
rödlök
Dela paprikorna i på längden ta ur kärnorna och det. "Förväll" paprikabitarna i en kastrull med kokande lättsaltat vatten ca 2 minuter. Ta upp bitarna och spola dem med kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt dem torka lite.
Gröta ihop fetaosten med olivoljan, basilikan och en pressad vitlöksklyfta, skinkan och purjolöken.
Sätt ugnen på 175 grader. Fyll paprikabitarna med fetaostmassan. Lägg dem i en ugnsfast form med blomkålen, rödlöken och champinjonerna runt omkring och grädda 30-35 minuter. Ät med vitlöksbröd eller vanlig baguette med smör och ost.
Ja kyss mig, vilken god söndagsmiddag vi åt!! God, nyttig och till STOR del ekologisk. Mumma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar